Δεν έχει σχέση αυτό το άρθρο με τα ενδιαφέροντα αυτής της σελίδας, τα οποία περιορίζονται συνήθως σε ό,τι έχει σχέση με την εκπαίδευση, την επιστήμη και γενικότερα τη Παιδεία. Αλλά με αυτό τον έμμεσο τρόπο, απλά προσπαθούμε να σας πούμε τι μπορείτε να κάνετε - αν το επιθυμείτε φυσικά! - για να παρακολουθείτε όλες τις δημοσιεύσεις της σελίδας μας στο facebook!

Αντιγράφουμε μέρος ενός άρθρου από τη σελίδα fidem.gr.

(...) Θα δούμε πως λειτουργούν οι ίδιες οι δημοσιεύσεις στο facebook, 
ποιοι μπορούν να τις δουν, και πάνω απ΄ όλα, 
πως μπορούμε να αυξήσουμε τον αριθμό των ανθρώπων που θα τις δουν, χωρίς να καταφύγουμε στη λύση της χορηγούμενης δημοσίευσης. 

Πως λειτουργούν οι δημοσιεύσεις στο facebook

Ας έχουμε κατ΄ αρχάς υπ΄ όψιν μας ότι σε μια επαγγελματική σελίδα στο facebook μόνο το 10% των δημοσιεύσεων είναι ορατές στους ακόλουθους της σελίδας:  για ευνόητους λόγους, το facebook ακολουθεί τη τακτική αυτή ώστε να υποχρεώσει τους επαγγελματίες να καταφεύγουν όλο και πιο συχνά στις πληρωμένες καταχωρήσεις, οι οποίες είναι φυσικά ορατές σε όποιο κοινό επιλέξουμε εμείς να είναι, και σίγουρα σε κατά πολύ ευρύτερο κοινό από αυτό μιας μη πληρωμένης προώθησης. Έτσι οι απλές, "χαλαρές", καθημερινές δημοσιεύσεις μας, φαίνονται να είναι καταδικασμένες στην αφάνεια. 

Πως μπορώ να αυξήσω το κοινό των δημοσιεύσεών μου; 

Παρ΄ όλα αυτά, υπάρχει ένας απλός τρόπος με τον οποίο μπορούμε να κάνουμε τις δημοσιεύσεις μας ορατές σε περισσότερους ακόλουθους της σελίδας μας από το 10% που επιλέγει το facebook, με τη προϋπόθεση ότι οι ίδιοι οι ακόλουθοί μας θα δεχτούν να βλέπουν τις ενημερώσεις μας. 
PictureΑνοίξτε τη σελίδα facebook που έχετε επιλέξει να ακολουθείτε. Πατώντας το κουμπί "ακολουθείτε" στο πάνω μέρος της σελίδας (βλ. παραπάνω εικόνα) σας ανοίγει διάφορες επιλογές: στο πλαίσιο "ΣΤΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΣΑΣ" βγάλτε τη προεπιλογή και τσεκάρετε το "Να εμφανίζονται πρώτα". 
Κάντε το ίδιο και στο επόμενο πλαίσιο, τις "ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ" επιλέγοντας το "Ναι" ώστε να βλέπετε όλες τις δημοσιεύσεις από τη σελίδα.
 

Picture

Έπειτα, 
​πατώντας το μολύβι δίπλα από το ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ (βλ. παραπάνω εικόνα) θα σας ανοίξει ένα παράθυρο όπως αυτό του διπλανού σχήματος. Τσεκάρετε το κουτάκι με τις Δημοσιεύσεις (ή όποιο από όσα ακολουθούν επιθυμείτε), και είστε έτοιμοι!
Στο εξής, θα μπορείτε να δείτε όλες της δημοσιεύσεις που γίνονται από τη σελίδα που επιλέξατε. 

Τι έχετε να κάνετε λοιπόν ώστε να βλέπει και το δικό σας κοινό τις δικές σας δημοσιεύσεις; Μα να το προτρέψετε να κάνει αυτά τα απλά βήματα ώστε να μπορεί να σας βλέπει! ή, να αναδημοσιεύσετε αυτό το άρθρο στη σελίδα σας, ώστε να τους το πείτε με τρόπο! 
 
(από fidem.gr)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *